گزارش كارآموزي كارخانه آرد زاودي 45ص۳-۲-۳-عوامل موثر در كيفيت گندم۳-۲-۳-۱-عوامل فيزيكي موثر در كيفيت گندموزن حجمي يا وزن واحد حجم: از روي وزن واحد حجم مي توان ميزان بازدهي آرد گندم را تخمين زد . به علاوه براي درجه بندي گندم از اين فاكتور استفاده مي گردد در اين عامل اندازه دانه تاثير زيادي ندارد و برعكس يكنواختي شكل دانه و دانسيته تاثير بيشتري دارند. سختي دانه: آرد مناسب براي توليد نان بيشتر از گندم سخت تهيه مي شود زيرا داراي مقدار پروتئين بيشتري است و گلوتن آن مرغوب تر است همچنين گندم سخت آردي بدست مي آيد كه داراي حالت ريز و دانه أي مي باشد كه براي توليد نان مناسب است . در صورتي كه در گندم هاي نرم آرد نرم بدست مي آيد كه براي توليد بيسكويت و كيك مناسب است. بنابراين سختي دانه گندم معيار خوبي براي تعيين كاربرد آرد حاصل از آن است دانه هاي آسيب ديده: مهمترين آسيب ديدگي دانه گندم، جوانه زدن دانه است كه در نتيجه ي آن مقدار آرد حاصل از آن كاهش يافته و برعكس مقدار آنزيم آلفا آميلاز افزايش يافته و موجب چسبندگي خمير مي شود. همچنين مقدار جذب آرد حاصل كم شده و در نتيجه بازدهي محصول حاصل از آر …